2009 m. vasario 1 d., sekmadienis

Pirmieji (ir svarbiausi) namų darbai

Norintiems prisijungti prie mūsų, rekomenduojama pasiskaitinėti ankstesnes SM temas, bei pasipraktikuoti atliekant techninius namų darbus.
ND Nr. 1 - Ryškumo zona

1 užduotis
Fotografuojam kokį nors daiktą nekeisdami atstumo iki objekto, nepriartindami Zoom pagalba, tik kaitaliodami diafragmą. Didžiausia, mažesnė, dar mažesnė...
Patarimas: mažindami diafragmą didinkit ISO.

2 užduotis
Fotografuojam daiktą nekeisdami diafragmos, nekeisdami atstumo iki objekto, bet zūmindami - t.y. keisdami objektyvo židinio nuotolį. Pasirenkat fotografavimo tašką, tada vis arčiau ir arčiau "pritraukiat" objektyvu objektą.

3 užduotis
Fotografuojam daiktą nekeisdami diafragmos, nezūmindami, bet fiziškai keisdami atstumą iki objekto. Iš toliau, iš arčiau iš visai arti.

ND Nr. 2 - Fokusavimas

Trys daiktai. Fotografuojame tris, priešais fotoaparatą padėtus daiktus, paeiliui fokusuodami į pirmą, antrą, ir trečią. Viso turi būti trys foto.
Pavyzdžių galima pamatyti čia

ND Nr. 3 - WB nustatymas

Baltą daiktą fotografuojam 2-jose aplinkose: natūraliam apšvietime ir dirbtiniam apšvietime (kambario šviestuvai, be blykstės!). Kad geriau matytumėm skirtumą, darom po 3 foto kiekvienam apšvietime - automatiniu WB, pusiau automatiniu, rankiniu WB.

Atlikusius šiuos namų darbus ir aktyviai dalvaujant SM temose, pasveikinsim ir įteiksim prizą - slaptažodį į mūsų albumo kūrybinius namų darbus 4u.gif

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą